Spelautomater även populära i vårt västra grannland

Att spelautomaterna länge har tillhört några av de mest populära spelen bland oss svenskar är för många ett välkänt faktum.

Något som däremot kan vara nyheter för många spel älskande svenskar är att spelautomaterna även är otroligt populära hos våra grannar i Norge. När det gäller norska spelautomater så är många av de populäraste spelen samma som vi har hos oss i Sverige.

Detta innebär att även spelautomater som Starburst, Gonzo’s Quest, Mega Moolah, Hall of Gods, Mega Fortune m.fl. även är populära spelalternativ hos våra norska grannar. Utöver dessa nyss nämnda spel så har också spel som Jackpot 6000 och Super Nudge 6000 sina självklara platser som några av de norska spelarens absoluta favoriter genom åren.

Slots i Norge

Jackpot 6000 visade vägen för de norska spelarna

Redan 2008 så lanserades Jackpot 6000 på spelmarknaden av den svenska speltillverkaren NetEnt. Spelautomaten skulle komma till att bana vägen för andra enarmade banditer på marknaden och idag så tillhör Jackpot 6000 en av de mest spelade spelautomaterna i Norge genom alla tider.

Jackpot 6000 var också relativt tidig med att lanseras som mobil slot när NetEnt i december 2014 lanserade Jackpot 6000 touch. Spelet är i grunden ett väldigt enkelt spel som är lätt att förstå sig på men också väldigt lätt att tycka om.

Jackpot 6000 touch ser i utformningen väldigt olika ut från spelets originalversion men själva spelidén, de klassiska symbolerna och den otroligt populära Supermeter-funktionen är i mobilversionen exakt likadana så som dessa varit från dag ett i originalversionen i Jackpot 6000.

Spelet är som sagt också väldigt enkelt att lära sig och att komma igång med. Man väljer först och främst hur mycket man vill satsa och hur många linjer i spelet som man önskar aktivera. Man kan välja mellan 6 olika insatsnivåer mellan 1–10.

Kvitt eller dubbelt på Jackpot 6000

Skulle man vinna minst 20 mynt så kan man välja att aktivera Supermeter-funktionen och på så vis även få chansen till än högre vinster, den högsta vinsten på spelet är 6000 mynt.

Spelet är även utrustad med en kvitt-eller-dubbelt funktion där man antingen kan fördubbla sin vinst eller förlora allt som man vunnit genom ett snabbt knapptryck.

Spelets kvitt-eller-dubbelt funktion går ut på att man väljer krona eller klave, skulle man ha dubblat upp sin vinst så kan man fortsätta att försöka dubbla upp vinsten om man vill men dock alltid med risken att kunna förlora allt som man vunnit under spelomgången.