Book of Dead - Spelautomat från Play'n GO

Följ med på ett äventyr med en av de största äventyrarna i spelautomaternas värld i form av Rich Wilde. Den här gången går resan till Egypten och en magisk bok som Mr Wilde mer än gärna vill hitta. Det är bara en av många skatter som finns i spelautomaten från Play’n GO och om du har turen att lyckas hjälpa honom kommer du också bli belönad eftersom Rich Wilde inte är en girig man utan mer än gärna delar med sig av sina skatter.

Spelautomaten är fylld med olika specialfunktioner som är mycket uppskattade. Bland annat finns det free spins-läge och andra specialfunktioner som ett spektakulärt Gamble Mode. Den som inte har testat spelautomaten förr kan göra det med låtsaspengar då samtliga spelautomater går att spela i demoläge. Book of Dead finns I samtliga casinon vi har listat och är en tidlös spelautomat som fortsätter att vara otroligt populär.

Book of Dead slot

Så fungerar Book of Dead från Play'n GO

Book of Dead har vad som kallas för en traditionell spelplan vilket innebär fem hjul, tre rader och inte mindre än tio vinstlinjer. Eftersom alla vinstlinjer är fasta är de också tillgängliga vid varje runda. Ställ in insatsen på mellan 1 - 200 kronor per snurr och den som har turen att få högsta vinst kommer att få 250 000x myntvärdet. Spelautomatens RTP på 96,1% hänvisar till den teoretiska återbetalningen över tid men är inget att lägga något större fokus vid.

I spelautomaten finns det olika symboler som utgörs av traditionella kortsymboler. 10, J, Q, K och A är spelautomatens något lägre värderade symboler. I tillägg finns det andra symboler som följer temat på ett tydligare sätt. Bland annat hittas olika statyer och föremål från antikens Egypten. Rich Wilde är också en av symbolerna som du gärna vill ha då den är mest värdefull av bassymbolerna.

Free spins aktiveras av scatter

Spelet har en scatter-symbol och som vanligt är det denna symbol som också kan aktivera free spins-läget. Symbolen är väldigt enkel att känna igen då den utgörs av den berömda boken som också givit spelautomaten sitt namn. För att aktivera free spins-läget krävs det att du får tre stycken av denna symbol. Då väntar tio free spins men om fler av symbolen dyker upp under free spins får du ytterligare free spins.

Book of Dead-symbolen har också ytterligare en speciell funktion som gör den än mer unik. Det handlar om att den också fungerar som wild-symbol vilket innebär att den ersätter samtliga symboler för att enklare skapa en vinnande kombination. Därmed är det spelets överlägset mest tilltalande symbol.

Gambla vinsten om du önskar

I Book of Dead går det att fyrdubbla vinsten i Gamble Mode. Detta är högst frivilligt och den som hellre vill ta den säkra vinsten har givetvis möjligheten att göra det också. Men i Gamble-läget går det att försöka öka vinsten och det finns två alternativet. Det första alternativet innebär att du satsar på antingen rött eller svart. Därmed är det 50% chans att vinna. Alternativ nummer 2 betyder istället att du ska gissa kortsvit. Ruter, spader, hjärter och klöver är de fyra alternativen och den som lyckas gissa rätt får också sin vinst fyrdubblad. Men kom ihåg att om du gissar fel förlorar du också din vinst. Därför är funktionen högst frivillig.

Upptäck ett sant äventyr

Det är svårt att inte dra paralleller mellan Rich Wilde och en viss Indiana Jones. Spelautomaten förmedlar verkligen en känsla av äventyr. Med såväl gamble mode som free spins-läge, samt en värdefull symbol i boken själv som både scatter och wild, finns det definitivt saker att upptäcka i Book of Dead. Testa spelautomaten idag.